SAJTÓKÖZLEMÉNY

Új országos sajtóorgánummal gazdagodik a hazai lappiac az Európai Vasút Évében

Április 15-én jelenik meg első alkalommal az alapító HUNGRAIL Magyar Vasút című lapja. Az Európai Vasút Éve jegyében útjára indított üzleti közlekedéspolitikai időszaki kiadvány célja, hogy hangsúlyozza az egész magyar vasúti ágazat erejét, támogassa a vasút pozitív fejlődését, minél több utast, gazdasági szereplőt és döntéshozót ösztönözzön arra, hogy a vasútra a közlekedés jövőjének legfontosabb eszközeként tekintsen.

A Magyar Vasút életre hívása a Magyar Vasúti Egyesület mint laptulajdonos egyik kiemelt kezdeményezése az Európai Vasút Évében. A kéthetente, az Indóház Kiadó gondozásában megjelenő lap naprakészen tájékoztatja olvasóit a vasúti ágazat híreiről, és a vasúti szektor első számú vasútgazdasági lapja kíván lenni. A Magyar Vasút aktuális információkkal segíti az olvasókat az eligazodásban a vasúti piacon, javítja a szektor reputációját a döntéshozók és a széles közvélemény körében, és méltán válhat a vasút vezető információforrásává.
Az aktuális témák között szerepel többek között, hogy milyen módon alkalmazza az ágazat a digitális technológiákat, hogyan maximalizálja kapacitásait, hogyan válik még biztonságosabbá, hatékonyabbá és jobb minőségű szolgáltatást nyújtó ágazattá a vasút, miként segíthetnek az intelligens vasúti rendszerek a szállítási igény növekedésével a torlódások leküzdésében, és hogyan teszik ezek könnyebbé, kényelmesebbé az utazást.
Az újság betekintést nyújt, hogy a hazai és nemzetközi vasúti szektor szereplői, döntéshozók hogyan segítik az európai és a magyar közlekedési ágazat széndioxid-mentesítését, miközben lehetővé teszik a fenntartható gazdasági fellendülést és növekedést.
Az olvasók rálátnak arra a közös építkezésre, amelynek célja egy tisztább közlekedési rendszer kialakítása. Hiszen a vállalások egyértelműek: 2030-ra a vasúti utasforgalmat meg kell duplázni, az áruforgalom legalább 30 százalékának pedig elsősorban vasúton kell bonyolódnia.
E sikerhez a maga módján a Magyar Vasút lap is hozzájárul, a döntéshozók és valamennyi érintett, valamint a vasút iránt érdeklődő olvasók hiteles, objektív, naprakész tájékoztatása jóvoltából. A minden páratlan hét csütörtökén megjelenő lap a www.hungrail.hu oldalon olvasható terjesztőknél érhető el.

Budapest, 2021. április 14.

Sajtókapcsolat:
Bondor Tibor marketing és kommunikációs munkatárs: bondor.tibor@hungrail.hu
Telefon: +36 30 010 61 83
Fotó: HUNGRAIL

Az idén 15 éves HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület az alapítók szándéka szerint szakmai érdekképviseletet lát el a hazai vasúti személyszállítási, árufuvarozási, infrastruktúraépítési, üzemeltetési és járműgyártási ágazat területein. Tevékenységünk alapját azok a szakmai bizottságok jelentik, amelyek állásfoglalásaikkal és javaslataikkal tevékenyen részt vesznek az állami vasúti jogszabályalkotás és szabályozás hatékonyságának növelésében. Külföldi szervezetek tagjaként nemzetközi színtéren is biztosítjuk a magyar vasúti érdekek megfelelő szintű képviseletét. Az egyesület tagi körén keresztül a vasúti árufuvarozási piac 90 százalékát, a vasúti személyszállítási piac 100 százalékát fedi le. Tagvállalatainak árbevétele éves szinten megközelíti a 600 milliárd forintot, a szakmai szervezetben képviselt árufuvarozási vállalatok teljesítménye meghaladja az évi 50 millió tonnát, a személyszállítással foglalkozó társaságok pedig évente megközelítőleg 150 millió utast juttatnak el célállomásaikra. Az egyesület elnöke dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója.